ReflexMed Blog

Milyen kenyeret együnk?

Az emberek 100 éve 5-ször annyi kenyeret ettek, mint most, mégsem voltak gluténérzékenyek.

Mi lehet a hiba?

Valószínűleg a kenyérkészítés módja.

A régi kenyereket kovásszal kelesztették, minimum 8 óra hosszán át. Ezalatt az idő alatt a tésztában lévő gombák és baktériumok előemésztették a lisztet, lebontották a benne lévő cukrot és glutént.

Sok gluténérzékeny és cukorbeteg ember probléma nélkül tud kovásszal készült kenyeret fogyasztani.

A sokáig egészségesebbnek tartott teljes kiőrlésű kenyér helyett, válasszuk inkább a fehérkenyeret, mert a korpában és a csírában van a legtöbb káros anyag:

  • gombaölők
  • növényvédő szerek
  • bélgyulladást okozó lektinek
  • agglutinin

Ma már sokan tudják ezt, ezért egyre több kis hagyományos pékségben lehet igazi kovászos kenyeret kapni.

EGYÜNK FEHÉR KOVÁSZOS KENYERET!

Mizséry Cintia vagyok,

Gyógymasszőr, természetgyógyász, reflexológus és fitoterapeutaként alkalmazom a régi népi gyógyászat módszereit, de fontosnak tartom beépíteni a terápiába a legújabb kutatások eredményeit is.

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések

Mizséry Cintia vagyok,

Gyógymasszőr, természetgyógyász, reflexológus és fitoterapeutaként alkalmazom a régi népi gyógyászat módszereit, de fontosnak tartom beépíteni a terápiába a legújabb kutatások eredményeit is.

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük