Az emberek 100 éve 5-ször annyi kenyeret ettek, mint most, mégsem voltak gluténérzékenyek.
Mi lehet a hiba?
Valószínűleg a kenyérkészítés módja.
A régi kenyereket kovásszal kelesztették, minimum 8 óra hosszán át. Ezalatt az idő alatt a tésztában lévő gombák és baktériumok előemésztették a lisztet, lebontották a benne lévő cukrot és glutént.
Sok gluténérzékeny és cukorbeteg ember probléma nélkül tud kovásszal készült kenyeret fogyasztani.
A sokáig egészségesebbnek tartott teljes kiőrlésű kenyér helyett, válasszuk inkább a fehérkenyeret, mert a korpában és a csírában van a legtöbb káros anyag:
- gombaölők
- növényvédő szerek
- bélgyulladást okozó lektinek
- agglutinin
Ma már sokan tudják ezt, ezért egyre több kis hagyományos pékségben lehet igazi kovászos kenyeret kapni.
EGYÜNK FEHÉR KOVÁSZOS KENYERET!